МВС ФРН погодилося розмістити в Німеччині близько 2,6 тисяч осіб з Афганістану

МВС ФРН погодилося розмістити в Німеччині близько 2,6 тисяч осіб з Афганістану

Міністерство внутрішніх справ Німеччини видало дозвіл на перебування в ФРН близько 2,6 тис. правозахисників, художників, учених, журналістів та інших людей з Афганістану, яким потенційно загрожує небезпека.

Про це в середу агентству DPA повідомив представник МВС Німеччини.

За його інформацією, дані особи, а також члени їх сімей отримають посвідку на проживання в Німеччині. Тим самим їм не потрібно подавати прохання про надання притулку. Це, як пише агентство, стосується всіх осіб, внесених до відповідного списку МЗС ФРН.

Після приходу до влади в Афганістані радикального руху Талібан, як вказує DPA, літаками Бундесверу в Німеччину було евакуйовано 4 587 чоловік, в тому числі 3 849 афганців і 403 громадянина ФРН. При цьому серед них були також найняті на місці співробітники Бундесверу та інших німецьких установ. Крім того, кілька сотень афганців прибули в Німеччину іншими способами.

Рух “Талібан” розгорнув масштабну операцію по встановленню контролю над Афганістаном після оголошення США навесні нинішнього року про рішення вивести звідти свої збройні сили. 15 серпня радикали без бою увійшли в Кабул, а президент Ашраф Гані покинув республіку. 6 вересня таліби заявили про встановлення контролю над усією афганської територією, а 7 вересня оголосили склад тимчасового уряду.

Поділитись