Заміна Залужного Сирським не сподобається українським військовим – The Washington Post

Заміна Залужного Сирським не сподобається українським військовим – The Washington Post

Заміна Залужного Сирським, ймовірно, не сподобається українським військовим та населенню.

Про це пише The Washington Post.

Видання назвало рокіровку на посаді головкому «ризикованим струсом керівництва, яке, швидше за все, буде непопулярним серед населення».

Також воно пише, що «рішення призначити Сирського головнокомандувачем, як очікується, викличе негативну реакцію серед військ, що діють на фронті».

«Рядові солдати не дуже люблять Сирського, якого багато хто вважає командиром радянського типу. Він надто довго тримав війська під вогнем у Бахмуті. При тому, що місто, зрештою, перейшло під контроль Росії. Тисячі українських солдатів було вбито і багато людей отримали поранення, захищаючи місто, яке мало обмежене стратегічне значення», – пише WP.

Також у статті йдеться про те, що «деякі українські солдати називають Сирського «м’ясником».

«Я знаю лише те, що чув від своїх підлеглих. Сто відсотків із них не шанують його, бо не думають, що він вважає життя солдатів. Порівняно із Залужним, він має набагато меншу підтримку», — сказав анонімно виданню український високопосадовець.

Анонімні висловлювання бойових офіцерів, що наводяться WP, ще різкіше.

«Через пару місяців, ймовірно, будуть якісь спроби проведення штурмових дій чи щось таке. Бо Сирський піде за Зеленським. А Зеленський хоче великих перемог. Я думаю, що необдуманих атак буде більше. І утримувати території, за які не слід триматись. Наприклад, Бахмут замість того, щоб створити нормальну оборону, якісь фортифікаційні споруди, траншеї, вони просто пропускали людей через м’ясорубку, щоб припинити штурмові дії. Я думаю, ми ще побачимо це лайно», – сказав майор, який зараз воює на сході України.

«Інший командир був більш прямолінійний, використовуючи лайки, заявивши, що українським солдатам стане гірше в результаті змін, «бо Сирський дотримуватиметься всіх політичних вимог при прийнятті військових рішень», – пише видання.

Поділитись