Залужний озвучив єдину умову для переговорів із Росією

Залужний озвучив єдину умову для переговорів із Росією

Головнокомандувач Збройних Сил України (ЗСУ) Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Про це Залужний повідомив у Facebook.

«Запевнив, що ми боротимемося, доки не стане сил. Наша ціль – звільнити всю українську землю від російських військ. Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов. Українські військові не ухвалять жодних переговорів, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна – Росія має залишити всі захоплені території», – написав головнокомандувач ЗСУ.

Залужний розповів, що поінформував Міллі про оперативну обстановку та першочергові потреби Сил оборони.

«Ситуація на фронті стабільна та контрольована. Ми уважно відстежуємо дії супротивника на кордоні з Республікою Білорусь та будуємо надійний щит захисту України з півночі», – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

ВСУ, незважаючи на «запеклий опір» росіян, продовжують наступальні дії на харківському напрямі, додав Залужний.

«Ворог активно атакує на рубежах Білогорівка – Соледар – Бахмут – Майорськ та Авдіївка – Досвідчене – Водяне – Піски – Мар’їнка – Павлівка, але успіху не має. Ми тримаємо оборону завдяки стійкості наших передових підрозділів та боєздатним резервам», – наголосив він.

За словами Залужного, на херсонському напрямі Сили оборони проводять «стабілізаційні дії» та зміцнюють межі оборони.

«Генеральний штаб ЗСУ продовжує концентрувати зусилля на досягненні стратегічних завдань щодо стабілізації обстановки у певних операційних зонах, ведення подальших наступальних дій з метою звільнення земель та недопущення прориву супротивника на ділянках ймовірного наступу», – резюмував головнокомандувач ЗСУ у розмові з Міллі.

Поділитись