Захарова заявила про плани США вислати ще 55 російських дипломатів

Захарова заявила про плани США вислати ще 55 російських дипломатів

Сполучені Штати мають намір вислати ще 55 російських дипломатів та адміністративно-технічних працівників посольства та консульств, повідомила речниця МЗС РФ Марія Захарова.


Вона пояснила, що зараз в американських диппредставництвах на території Росії працюють близько 130 осіб, тоді як у російській дипмісії у Вашингтоні та двох генконсульствах у Нью-Йорку та Х’юстоні – менше 200.

«З урахуванням висунутих Вашингтоном вимог про те, що ще 55 наших дипломатів та адміністративно-технічних працівників мають залишити США найближчими місяцями (а це по суті означає висилку), ситуація на дипломатичному фронті лише погіршиться», — наводить слова Захарової сайт МЗС РФ.

Раніше в п’ятницю офіційний представник російського МЗС закликала США зупинити «маховик ескалації» та «почати предметну, чесну та взаємоповажну розмову».

27 жовтня Держдеп висловив побоювання щодо того, що роботу посольства США в Росії на тлі скорочення дипломатичного персоналу буде зведено лише до виконання технічних функцій. Зазначалося, що штат американського посольства у Москві скоротився з 1200 осіб у 2017 році до 120 станом на жовтень 2021 року.

Цього ж місяця американські сенатори попросили президента США Джо Байдена надіслати 300 дипломатів РФ у разі відмови Москви розширити штат посольства Сполучених Штатів.

У свою чергу, в МЗС Росії зазначили, що такою пропозицією сенатори домагаються закриття американських дипустанов у РФ. При цьому такої кількості дипломатів у Штатах російська сторона не має, додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

Поділитись