У США запропонували внести до оборонного бюджету бойкот Олімпіади у Пекіні

У США запропонували внести до оборонного бюджету бойкот Олімпіади у Пекіні

Група сенаторів США запропонувала внести поправку до щорічного законопроекту про оборонну політику, який передбачає дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні – 2022.


Як пише Reuters, ініціатива походить від сенаторів як Демократичної, так і Республіканської партій і передбачає заборону держсекретарю США витрачати кошти федерального бюджету на «підтримку чи полегшення присутності» американських держслужбовців на Іграх. Причому не буде обмежено фінансування участі спортсменів, діяльності національного олімпійського та паралімпійського комітету, його співробітників та підрядників.

Передбачається, що такий бойкот «завдасть шкоди Комуністичній партії Китаю», але не покарає американських спортсменів.

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі закликала 18 травня до дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор 2022 року у Пекіні. Озвучена причина – порушення прав людини у Китаї.

У відповідь МЗС Китаю закликало США припинити використовувати Олімпіаду у своїх політичних іграх.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, у свою чергу, заявила, що постійні заклики політиків із США бойкотувати зимові Олімпійські ігри 2022 року у Пекіні – це хвороба.

Раніше, 7 червня, стало відомо, що республіканці Майкл Маккол і Майк Галахер, а також демократи Грегорі Мікс і Том Малиновські внесли до нижньої палати конгресу США резолюцію із закликом до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) перенести XXIV зимову Олімпіаду з Пекіна.

Поділитись