Японія скасувала військові навчання через небезпеку для сакури

Японія скасувала військові навчання через небезпеку для сакури

Жителі японської префектури Окінава влаштували акції протесту з метою не допустити руйнування дерев сакури через військові навчання.

Техніка могла пошкодити гілки дерев під час проїзду. Про це повідомляє телеканал NHK.

У Японії традиційно сакура починає цвісти у березні та закінчує у певних регіонах у травні. Люди спостерігають за цим процесом, переміщаючись з півдня на північ країни. Про початок сезону цвітіння оголошують після огляду контрольного дерева, яке росте у синтоїстському святилищі Ясукуні.

Відомо, що на Окінаві часто відбуваються протести проти перебування на острові контингенту військ США.

Раніше японський прем’єр Фуміо Кісіда заявив, що готовий за необхідності віддати наказ про завдання превентивних ударів по базах противника. Токіо піде на це з оборонною метою, додав він, виступаючи в таборі Асака сухопутних сил самооборони країни. Під час огляду військ прем’єр погодився, що для захисту японців влада має розглядати всі варіанти.

Серед представників уряду на огляді також був голова Міноборони Японії Нобуо Кісі. Прем’єр-міністр заявив, що країна стежитиме і за активністю Північної Кореї, зокрема за розвитком надзвукових ракетних технологій Пхеньяну. Китай він звинуватив у посиленні свого військового потенціалу без належної прозорості.

Поділитись