США наклали вето на резолюцію Радбезу ООН щодо припинення вогню в Ізраїлі

США наклали вето на резолюцію Радбезу ООН щодо припинення вогню в Ізраїлі

Сполучені Штати в середу наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН, яка закликала б до «гуманітарних пауз» для доставки життєво необхідної допомоги мільйонам жителів Гази.

Про це повідомила пресслужба Організації Об’єднаних Націй.

«У той час як 12 із 15 членів Ради проголосували за текст, запропонований Бразилією, один (Сполучені Штати) проголосував проти, а двоє (Росія та Велика Британія) утрималися», – йдеться у заяві.

Посол США Лінда Томас-Грінфілд пояснила вето своєї країни в залі Ради тим, що «ця резолюція не згадувала право Ізраїлю на самооборону».

«Ізраїль має право на самооборону, як це відображено в статті 51 Статуту ООН », – додала вона, зазначивши, що це право було підтверджено Радою в попередніх резолюціях щодо терористичних нападів, «ця резолюція мала зробити те саме».

Також вона підкреслила, що незважаючи на відмову США підтримати резолюцію, вони продовжуватимуть тісно співпрацювати з усіма членами Ради щодо кризи, «так само як ми продовжуватимемо повторювати необхідність захисту цивільних осіб, включаючи представників ЗМІ, гуманітарних працівників та офіційні особи ООН».

Поділитись