Молочні асоціації України та Польщі продемонстрували взаємну солідарність

Молочні асоціації України та Польщі продемонстрували взаємну солідарність

На тлі політичного конфлікту між Польщею та Україною представники молочного бізнесу демонструють взаємну солідарність.

Інформація про це з’явилася на сайті Спілки молочних підприємств України.

Молочні асоціації України та Польщі закликають уряди країн підтримувати їхні зусилля у створенні гарних відносин і співпраці попри всі політичні турбулентності. Вони очікують конструктивного діалогу і розуміння, що лише спільні дії, засновані на розумінні та повазі, дозволять формувати плідні відносини у бізнесі і торгівлі, які сприятимуть кращому функціонуванню польського та українського сільського господарства та переробки молока.

«Ми хоче взаємно підтримувати одне одного, співпрацювати, ділитися знанням та досвідом. Ми баєамо працювати разом задля відновлення України, підтримки фермерів – виробників молока в обох країнах, розвитку переробки молока, а також скасування торговельних бар’єрів між нашими підприємства», – йдеться у заяві.

Виконавчий директор СМПУ Арсен Дідур додав, що неприйнятними є як обмеження на ввіз української молочної продукції, так і створення додаткових перешкод у вигляді відновлення ветеринарного контролю на молоко і молочні продукти з Республіки Польща.

«Ми вважаємо неприпустимим те, що наш молочний експорт стоїть на кордоні по два тижні, а то й більше. Це не сприяє порозумінню і не збільшує наш взаємний товарообіг, – наголосив Дідур. – Всі дії урядів наших країн повинні базуватися на демократії вільної торгівлі та законності».

Поділитись