Вперше з липня 2020 року в столиці Австралії оголосили карантин через COVID-19

Вперше з липня 2020 року в столиці Австралії оголосили карантин через COVID-19

В австралійській столиці Канберра можуть ввести карантин.

«Рішення ввести карантин було прийнято після підтвердження COVID-19 у людини в регіоні. Крім того, сліди вірусу були виявлені в пробах з стічних вод Австралійської столичної території. Це найсерйозніший ризик для здоров’я населення, з яким ми зіткнулися на території в цьому році і, ймовірно, за весь час пандемії», – передав слова глави уряду регіону Ендрю Барра News.com.au.

У регіоні оголошено режим суворої ізоляції з 17:00. Діє він з 12 серпня. Під час карантину жителі Канберри і навколишніх населених пунктів зможуть залишати будинок тільки для відвідування роботи або навчання, лікаря, кабінетів для вакцинації, фізичних вправ на повітрі або покупки товарів першої необхідності.

Під час нового локдауна заборонена робота роздрібних магазинів, а кафе і ресторани можуть працювати тільки продаючи їжу на винос. Школярі переходять на домашнє навчання, за винятком випускників старших класів.

В останній раз випадок зараження коронавірусів був зареєстрований лікарями Австралійської столичної територією 10 липня 2020 року.

Поділитись