Водії вантажівок у США готують акцію протесту проти обов’язкової вакцинації

Водії вантажівок у США готують акцію протесту проти обов’язкової вакцинації

Міністерство внутрішньої безпеки (МВБ) США попередило правоохоронні органи щодо підготовки в країні водіями вантажівок протестів проти обов’язкової вакцинації від нового коронавірусу на підтримку аналогічного руху в Канаді.

Про це повідомила The Hill.

“[МВБ] отримало повідомлення про те, що водії вантажівок потенційно планують блокувати дороги в найбільших містах США на знак протесту проти, зокрема, обов’язкової вакцинації”, – цитує видання відповідний меморандум МВБ. За даними відомства, протести можуть розпочатися в Каліфорнії в середині лютого, звідти колона вантажівок попрямує до Вашингтона, а водії з Канади можуть до неї приєднатися.

“Якщо сотні вантажівок зберуться у великому мегаполісі, існує ймовірність серйозного порушення роботи транспорту, роботи федерального уряду, роботи комерційних об’єктів і аварійних служб через пробки і можливі протести у відповідь”, – вважають у МВБ.

У поліції Вашингтона повідомили, що знають про потенційні акції, “які можуть мати місце у столичному регіоні <…> 1 березня”, проте на даний момент жодних офіційних заявок на проведення подібних заходів правоохоронні органи не отримували. “Як і завжди <…>, поліція стежитиме, проводитиме оцінку та планування відповідним чином”, – додав представник поліції.

Акція протесту, ініційована канадськими далекобійниками, розпочалася у Оттаві перед будівлею парламенту країни 29 січня. Маніфестанти вимагають від федеральної та регіональної влади скасувати всі обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19. Аналогічні акції минулих вихідних проходили в Торонто, Квебек-Сіті, Вінніпезі, Едмонтоні та Ванкувері.

Крім того, з кінця січня блоковано канадсько-американський кордон на одному з контрольних пунктів між провінцією Альберта та штатом Монтана. У понеділок вантажівки заблокували рух мостом Амбассадор, що сполучає канадський Віндзор (провінція Онтаріо) та американський Детройт (штат Мічиган). Влада Віндзора вже зажадала у федеральної влади додаткових сил правопорядку. Цим мостом проходить до 25% всіх вантажів із США до Канади.

Поділитись