Влада США зробила заяву щодо застосування Москвою ядерної зброї, – Politico

Влада США зробила заяву щодо застосування Москвою ядерної зброї, – Politico

Адміністрація президента США Джо Байдена вважає можливість застосування Росією ядерної зброї, зокрема в Україні, незначною, пише видання Politico з посиланням на джерела.

За словами співрозмовників видання, про це заявив помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час розмови із групою експертів. Як розповіло одне з джерел, Салліван «сказав, що насправді немає побоювань, що [президент росії] путін застосує стратегічні ядерні озброєння проти України чи західних союзників».

Окрім цього, Салліван під час бесіди з експертами розкрив зміст розмови Байдена та президента України Володимира Зеленського, коли ті зустрічалися у Києві. Зокрема президенти обговорили можливі «зобов’язання» США перед Україною після завершення конфлікту. При цьому, за словами помічника Байдена щодо нацбезпеки, реальних переговорів із Москвою поки що не передбачається, додали джерела Politico.

Нагадаємо, напередодні Салліван повідомив журналістів, що США не бачать зміни готовності російських ядерних сил і не вносили змін до готовності своїх сил.

Поділитись