Вітренко: немає «навіть натяку» на переговори про транзит газу з Росією

Вітренко: немає «навіть натяку» на переговори про транзит газу з Росією

Москва не бажає обговорювати з Києвом питання щодо укладення нового договору на транзит російського газу, заявив голова «Нафтогазу України» Юрій Вітренко.

Немає «навіть натяку» на подібні переговори, нарік він в інтерв’ю агентству Reuters.

Немає нічого, навіть натяку, офіційних чи неофіційних переговорів… Ми обговорюємо з американцями та німцями, що всі б ми хотіли, щоб транзит продовжився, але росіяни не хочуть розпочинати ці обговорення, — наголосив чиновник.

Вітренко також вказав на той факт, що участь “Нафтогазу” та “Оператора ГТС України” у сертифікації “Північного потоку – 2” не дозволить Києву зупинити цей процес.

Немає жодного права вето, – пояснив голова «Нафтогазу».

При цьому сертифікацію проекту Київ готовий заперечувати в суді, додав Вітренко. За його словами, на такий крок Україна вирішиться, якщо вважатиме, що газопровід не відповідає європейському законодавству.

Раніше стало відомо, що Україна зацікавлена ​​у продовженні контракту на транзит російського газу після 2024 року, заявив український лідер Володимир Зеленський. Він додав, що чув висловлювання російської сторони про готовність продовжити контракт на транзит, проте далі заяв справа поки не йде.

Поділитись