Військові США оголосили про ліквідацію ватажка «Аль-Каїди» в Сирії

Військові США оголосили про ліквідацію ватажка «Аль-Каїди» в Сирії

Один з ватажків терористичного угруповання «Аль-Каїда» знищений в результаті авіаудару США на заході Сирії.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Центрального командування американських ЗС (CENTCOM). У ньому наголошується, що інформації про загибель мирних жителів не надходило.

Удар був нанесений з безпілотного літального апарату MQ-9 Reaper в районі міста міста Сулук в сирійській провінції Ракка. В результаті атаки вбито високопоставлений лідер угруповання Абдул Хамід аль-Матар.

У командуванні ЗС США заявили, що територія Сирії використовується «Аль-Каїдою» в якості притулку для відновлення, планування нових операцій і координації подальших дій з осередками за межами країни. Знищення аль-Матара ускладнить підготовку і здійснення терактів, які загрожують США і їх партнерам.

Раніше голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив про можливе відродження «Аль-Каїди» в Афганістані. За його прогнозом, це може статися в період від шести місяців до трьох років. З Міллі погодився глава Пентагону Ллойд Остін. Він зазначив, що терористи шукають неконтрольовані території, де вони могли б тренуватися, отримувати оснащення і просто вільно себе почувати.

Поділитись