Великобританія закуповує для України ракети великої дальності

Великобританія закуповує для України ракети великої дальності

Великобританія закуповує для України ракети великої дальності морського та наземного базування.

Великобританія та інші країни фінансують закупівлю військової техніки для України через спеціальний фонд.

Польські ЗМІ повідомляють, що міністерство оборони Великобританії опублікувало запит щодо закупівлі військової техніки для України в рамках фінансування з Фонду підтримки України (Ukraine Support Fund). Фонд був створений під керівництвом Великобританії та включає внески Ісландії, Норвегії, Швеції, Данії та Литви для швидкої закупівлі обладнання. Компанії із понад 40 країн подали заявки на участь у першому випуску фонду.

На даний момент загальний обсяг фонду становить понад 520 млн. фунтів стерлінгів. З цієї суми вже виділено 200 млн. фунтів на постачання Україні безпілотних літальних апаратів, систем розвідки, засобів ППО, а також запчастин для готівкової техніки ЗСУ.

Другий тур набору заявок на фінансування з фонду (Urgent Bidding Round 2) проходить нині. Запити інформації опубліковані за двома напрямками: ударні системи великої дальності та забезпечення рухливості військ з подачею заявок до 4 та 9 травня відповідно.

«Ключові вимоги» до «ударної системи великої дальності» визначають ракетну систему наземного або морського базування з корисним навантаженням від 20 до 490 кг та дальністю від 100 до 300 км.

Поділитись