Великобританія відправляє військовослужбовців до Афганістану для евакуації громадян і персоналу

Великобританія відправляє військовослужбовців до Афганістану для евакуації громадян і персоналу

Великобританія направить сотні військовослужбовців до Афганістану, щоб допомогти британським громадянам і місцевим перекладачам покинути країну, заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, оскільки ситуація з безпекою в Афганістані погіршується, повідомляє Reuters.

Посольство Великобританії в Кабулі буде переміщено в більш безпечне місце і тепер буде зайнято лише основною групою співробітників. Посол Великобританії в Кабулі Лорі Брістоу залишиться в афганській столиці.

Ці заходи були прийняті на тлі наступу талібів по країні, виведення американських військ і побоювань, що ісламістські повстанці захоплять афганську столицю в короткий термін.

«Я санкціонував розгортання додаткових військ для підтримки дипломатичної присутності в Кабулі, допомоги британським громадянам у виїзді з країни і підтримки переселення колишніх афганських службовців, які ризикували своїм життям, щоб служити разом з нами», – сказав Бен Уоллес в заяві.

До кінця тижня очікується перше британське військове підкріплення. Може бути задіяно до 600 військовослужбовців, включаючи медиків і офіцерів тилового забезпечення.

Поділитись