Вакцину від коронавірусу компанії Johnson & Johnson можуть заборонити в США

Вакцину від коронавірусу компанії Johnson & Johnson можуть заборонити в США

Газета The Washington Post із посиланням на свої джерела повідомила, що вакцину від коронавірусу компанії Johnson & Johnson можуть заборонити у США.

Причиною цього є виникнення тромбів у щеплених нею пацієнтів.

Консультативна група Центрів США з контролю та профілактики захворювань (CDCP) запланувала розглянути цю ситуацію 16 грудня. Джерело ЗМІ розповіло, що там можуть бути представлені нові дані про утворення тромбів у щеплених препаратом.

Уточнюється, що найчастіше тромби виникали у жінок молодого та середнього віку. Смертельні випадки дуже рідкісні, зазначає видання, проте дев’ятеро людей після вакцинації препаратом Johnson & Johnson померли. Таким чином, група може порадити або продовжити використання вакцини, або порадити щепитися препаратом від Pfizer.

Раніше в США запропонували ввести обов’язкову бустерну дозу вакцини для тих, хто вже щеплений від COVID-19. Ті, хто пройшов повну вакцинацію, повинен додатково зробити третій укол препарату від Pfizer і Moderna. Тим, хто вакцинувався однофазною вакциною від Johnson & Johnson, потрібен другий укол препарату.

Поділитись