У Японії оголосили про закриття кордонів для іноземців через новий штам коронавірусу

У Японії оголосили про закриття кордонів для іноземців через новий штам коронавірусу

Влада Японії з 30 листопада закриває іноземним громадянам в’їзд на територію країни.

Як заявив прем’єр-міністр Фуміо Кісіда, екстрений захід вводиться через поширення у світі «омікрон»-штаму коронавірусу. Заборона діятиме доти, доки не з’ясується вся інформація про новий варіант вірусу.

Також в Японії вводиться суворий карантин у спеціально відведених місцях для своїх громадян та осіб, які мають довгострокові візи та дозвіл на проживання, що повертаються з 9 країн південної Африки та 14 інших країн, де виявлено новий штам.

Щоб уникнути найгіршого розвитку ситуації, як екстрені заходи вводиться заборона на в’їзд іноземців з 30 листопада з усіх країн. Для японців та інших на додаток до 9 країн при в’їзді ще з 14 країн, де виявлено зараження, застосовуватиметься строгий карантин у спеціально відведених для цього закладах, сказав Кісіда.

Штам «омікрон» було виявлено у Південній Африці. Він містить 32 мутації, частина з яких вказують на його високу здатність до поширення та стійкість до вакцин. Цей різновид вірусу має більше змін у спайковому білку, ніж усі інші варіанти COVID-19. У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) класифікували цей різновид інфекції як занепокоєння, проте закликали світову спільноту не панікувати.

Випадки зараження «омікроном» були зафіксовані у ПАР, Ботсвані, Великій Британії, Гонконгу, Ізраїлі, Бельгії, Австралії, Чехії.

Поділитись