В Японії заявили про необхідність блокади Південних Курил

В Японії заявили про необхідність блокади Південних Курил

Японія повинна продемонструвати Росії готовність і здатність заблокувати основні маршрути постачання між південною групою островів Курильського архіпелагу і материковою частиною Росії.

Про це політолог Акіо Каватана заявив Newsweek Japan. Він назвав протоки Лаперуза і Сангарский основними маршрутами постачання між материковою Росією і островами Ітуруп, Хабомаї, Шикотан і Кунашир і висловив думку, що японська влада повинні демонструвати російським готовність і здатність блокувати їх для того, щоб ті усвідомлювали важливість вирішення питання їх територіальної приналежності.

Політолог рекомендував уряду Японії не поспішати з вирішенням цього питання, а зібратися і налаштуватися на довгий процес, дотримуватися спокою і холоднокровність, уникати зайвого ажіотажу в засобах масової інформації і комплексно вибудовувати відносини з Росією.

За його словами, в даний час Токіо повинен зосередитися на тому, щоб довести всьому світу, що Ялтинська угода 1945 не визначає зміни кордонів між Росією і Японією, зруйнувавши таким чином головну передумову позиції Росії.

Поділитись