Японія зробила заяву щодо Курильських островів

Японія зробила заяву щодо Курильських островів

Японія продовжить завалювати Росію різноманітними сюрпризами, щоб забрати Курильські острови.

Токіо відмовляється приймати позицію Москви. Там шукають лазівки, щоб у вирішальний момент окупувати російські території.

Днями президент РФ Володимир Путін дав чітко зрозуміти, що поки він керує державою, Курили не ввійдуть до складу Японії. Він підкреслив, що Москва розраховує розвивати відносини з Токіо, але це не означає, що в майбутньому Росія передасть землі Японії. Однак за кордоном не почули цих слів.

Генеральний секретар японського кабміну Кацунобу Като сказав, що Токіо продовжить переговори щодо Курильських островів з Москвою. За його словами, японців не зупиняє той факт, що в Конституцію РФ внесли зміни.

«Думаю, що уряд і надалі буде налаштоване на те, щоб наполегливо вести переговори відповідно до нашим основним курсом на рішення територіального питання і укладення мирного договору», – сказав японський генсек.

Позиція Като підтверджує, що союзник США намагається знайти методи, щоб отримати в своє розпорядження острова. Там розуміють, що військовим шляхом території не повернути, і намагаються заманити Москву в авантюру, де російська сторона буде змушена віддати землі.

До всього іншого японські політики непогано «грають» на темі островів. Вони використовують переговори з російською стороною, щоб підвищити рейтинг. Якщо хтось із політиків заявить, що Курили ніколи не увійдуть до складу Японії, то це критично позначиться на оцінці того чи іншого представника влади.

Поділитись