В Узбекистані почалися перебої з газом після відключення світла

В Узбекистані почалися перебої з газом після відключення світла

Перебої з подачею газу відзначаються в узбецькому Ташкенті та інших регіонах країни через наслідки відключення електрики, повідомляє оператор поставок газу республіки «Худудгазтаъминот».

Там також уточнили, що напередодні через блекаут було призупинено видобуток газу та нафти на 64 родовищах.

Наразі у Ферганській долині, Сурхандар’їнській та Ташкентській областях, а також у Ташкенті спостерігається зниження постачання природного газу або його відсутність, — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що зараз вживаються всі необхідні заходи для відновлення тиску та подачі природного газу споживачам.

Раніше повідомлялося, що в Казахстані відновлено роботу енергосистеми, влада країни надає допомогу Узбекистану в ліквідації наслідків аварії. Згідно з заявою уряду, обмеження у найбільшому місті країни Алмати було знято о 14:53, а повне усунення несправностей закінчилося о 16:00.

25 січня в Узбекистані, Киргизії та Казахстані виникли проблеми з електроенергією. Аеропорти Ташкента та Бішкека тимчасово припинили роботу, у містах було відключено світлофори, по всьому Узбекистану не працювали опалення, каналізація та водопостачання. У Казахстані відзначалися перебої в Алмати та південних районах країни.

Масові відключення електрики в Казахстані, Узбекистані та Киргизії пов’язані з аварією в об’єднаній енергосистемі Центральної Азії. За нормативної частоти 50 Гц різко знизилася частота в енергосистемі Центральної Азії до 47 Гц, внаслідок чого відбулося повне погашення енергосистем Узбекистану та Киргизстані.

Поділитись