В Україні працює понад 500 опорних шкіл

В Україні працює понад 500 опорних шкіл

Віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявляє, що на сьогодні в Україні працюють 504 опорні школи.

“У нас сьогодні 504 опорні школи”, – повідомив він під час селекторної наради щодо реформування освіти в умовах децентралізації.

За словами Зубка, лідерами в процесі формування опорних шкіл є Кіровоградська, Львівська, Житомирська, Київська та Чернігівська області.

Крім того, він наголосив, що важливим залишається питання опорних шкіл в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Так, у Закарпатській області немає жодної опорної школи в ОТГ, а в Івано-Франківській і Черкаській областях – лише по 6-7 таких шкіл, пише “Интерфакс”.

Як повідомлялося, в рамках підвищення ефективності освіти в сільській місцевості й оптимізації бюджетних витрат було ухвалено рішення про створення опорних шкіл із підвезенням дітей до них шкільними автобусами. Міністерство освіти і науки відзвітувало про запуск з 1 вересня 2016 року 139 нових опорних шкіл у 24 областях.

Поділитись