В Україні запропонували позбавити безробітних права голосу

В Україні запропонували позбавити безробітних права голосу

Глава Державної служби України з питань праці Роман Чернега запропонував позбавити безробітних українців права голосу. Про це повідомляє УНІАН.

Чернега нагадав, що в деяких країнах право голосу на виборах мають лише платники податків. «Я думаю, було б непогано передбачити і у нас такі запобіжники, які б працювали системно і допомагали робити Україну краще, економічно більш стабільною, більш багатою», – вважає він.

Чиновник зазначив, що кілька мільйонів громадян України працюють нелегально, і це робить негативний вплив на економіку країни. «Станом на сьогодні ми можемо говорити про кілька мільйонів наших громадян, які працюють поза межами офіційних трудових відносин», – розповів він.

Раніше повідомлялося, що більше третини українських державних підприємств будуть ліквідовані “за непотрібністю”. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що держава повинна бути “не гравцем в економіці, а арбітром”. “І це означає, що держава не повинна управляти державними підприємствами. Вони не повинні відігравати велику роль. Звичайно, будуть винятки. У арбітра повинні бути інструменти”, – сказав український міністр.

Поділитись