В Україні оцінили запас “економічної міцності”, який тримається на зовнішніх грошових запозиченнях

В Україні оцінили запас “економічної міцності”, який тримається на зовнішніх грошових запозиченнях

Директор департаменту економічної політики Федерації роботодавців України Сергій Саливон заявив, що країна підтримується головним чином за рахунок зовнішньої фінансової підтримки і її відсутність може привести до руйнування економіки.

«Поки нас будуть підтримувати на голці якійсь, поки нам будуть реструктуризувати борги, країна буде якось справлятися», – заявив він в ефірі YouTube-каналу PolitWera. Саливон підкреслив, що якщо команда нового президента України Володимира Зеленського зробить дії щодо руйнування промисловості в країні, то це призведе до стрімкого скорочення робочих місць і наближенню кінця економіки.

Крім того, за його словами, Україну чекають серйозні труднощі в разі остаточної еміграцію працездатного населення за кордон. “Люди з країни виїжджають досить активно і поки ще пересилають гроші, досить багато. Це дозволяє балансувати в значній мірі платіжний баланс”, – пояснив він.

Саливон зазначив, що якщо українці остаточно переїдуть в інші країни і перевезуть туди свої сім’ї, то країні стане набагато складніше підтримувати інфраструктуру.

Поділитись