В Україні назвали умову для підпорядкування Криму Туреччині

В Україні назвали умову для підпорядкування Криму Туреччині

Туреччина у разі військового зіткнення України та Росії може прийняти бік Києва.

Однак вона діятиме лише з власних геополітичних цілей. Про це заявив політичний аналітик Олександр Кочетков у статті для видання “Главред”.

За його словами, Туреччина хоче розчистити для себе геополітичний простір, тож кримськотатарський Крим може представляти для неї певний інтерес. Аналітик зазначив, що тільки Крим здатний зацікавити Туреччину та змусити її стати на бік України.

Як підкреслив Кочетков, якщо між Києвом та Москвою спалахне конфлікт, жодна країна не надасть Україні прямої військової підтримки. Експерт вважає, що західні країни занадто залежні від Росії через високі ціни на газ, тому тільки «виражатимуть глибоку стурбованість».

Кочетков також заявив, що на Україну може чекати допомога хіба що у вигляді поставок летальної зброї від Великобританії, Туреччини та Польщі. США вже постачає Україні подібне озброєння.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков закликав припинити «екзальтувати ситуацію» із заявами президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо Криму. За його словами, позиція турецького лідера щодо Криму Москві добре відома, і його заяви залишили по собі «неприємний слід».

Поділитись