У США розповіли, коли Україна зможе відібрати Крим у РФ

У США розповіли, коли Україна зможе відібрати Крим у РФ

Американський оглядач Анатоль Лівен заявив, що Київ зможе забрати Крим у Москви лише тоді, коли Росія зазнає нищівної військової поразки.

Питання Криму Україні не слід порушувати доти, доки у світі не відбудуться фундаментальні зміни, зазначив він у статті, опублікованій журналом National.

Приєднавши Крим (схоже, відповідно до побажань більшої частини населення півострова), російський уряд уже не може його віддати, якщо не зазнає нищівної поразки у війні, — підкреслив автор публікації.

Лівен вважає, що Крим став для України такою самою невирішеною проблемою, як, наприклад, Кашмір чи Косово. Питання власності півострова або тихо і спокійно забудуть, або він вирішиться, коли глобально зміниться світ.

Тільки «шалені американські політики» виступають за збройне вирішення українського питання і закликають до війни з Росією, упевнений Лівен. На його думку, пряме військове зіткнення Москви та Вашингтона закінчиться катастрофою, але перемога залишиться за Росією.

Оскільки російські збройні сили мають величезну перевагу над українськими, американський військовий контингент у Європі дуже обмежений, а європейські країни не бажають вступати з Росією у військовий конфлікт, велика ймовірність, що Москва переможе в обмеженій війні в Україні, захопить значну частину її територій і осоромить США. і Захід, – резюмував оглядач.

Раніше стало відомо, що якщо почнеться війна між Росією та Україною, то за найгіршого сценарію можливий обмін ядерними ударами. Таку думку висловив оглядач 19Fortyfive Деніел Девіс. За його словами, імпульсивні рішення будь-якої із сторін можуть збільшити ризик глобальної війни.

Експерт порекомендував Вашингтону, Брюсселю та Москві вести менш агресивний діалог. Це допоможе уникнути збройних конфліктів. В іншому випадку може статися ядерна стрілянина.

Поділитись