В МЗС назвали країни, з якими готуються відновити авіасполучення

В МЗС назвали країни, з якими готуються відновити авіасполучення

Заступник міністра закордонних справ повідомив, що Україна планує відновити авіасполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром.

Міністерство закордонних справ України обговорює питання відновлення авіасполучень з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром. Про це заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив в інтерв’ю інформаційному агенству “Інтерфакс-Україна”.

Крім того, заступник міністра закордонних справ зазначив, що станом на сьогодні в переважній більшості випадків країни вдаються до обмежень того чи іншого рівня, або через визначення категорій громадян, яким дозволено прилітати (зараз це стосується тільки громадян країни або громадян з правом на постійне проживання), або ж чрез обмеження регіонів, звідки заборонені рейси через спалах пандемії.

“Ми, безумовно, розраховуємо, що країни, які скасували регулярне авіасполучення, поступово будуть його відкривати, почавши, перш за все з внутрішніх рейсів. Також країни поступово зніматимуть обмеження для категорій громадян, яким дозволяється в’їзд в країну.<…> Ми активно продовжуємо опрацьовувати відповідні питання на двосторонньому рівні, і зараз є позитивні сигнали, що дозволяють очікувати відновлення авіасполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром”, – сказав Єнін.

Поділитись