В Іспанії жінка померла після щеплення вакциною AstraZenecа

В Іспанії жінка померла після щеплення вакциною AstraZenecа

Викладачка в Іспанії померла від крововиливу в мозок після щеплення вакциною AstraZeneca, медики поінформували місцеві влади і Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) з приводу інциденту, повідомляє газета Diario SUR.


Як повідомляється, 43-річна жінка працювала викладачем в місті Марбелья, що входить до складу автономного співтовариства Андалусія на півдні Іспанії. Вона була щеплена вакциною компанії AstraZeneca 3 березня й через кілька годин звернулася до відділення невідкладної допомоги в лікарні Quirón з головним болем і нездужанням. Фахівці пов’язали її симптоми з звичайними побічними ефектами від препарату.

За даними видання, через 10 днів жінка повернулася в лікарню, так як її стан не поліпшувався. Перша комп’ютерна томографія не виявила серйозних проблем. На наступний день дослідження повторили і виявили обширний крововилив, яке медики спробували прибрати хірургічним шляхом. Під час операції у пацієнтки виявили набряк мозку. Вона померла в понеділок.

Як зазначається, раніше у жінки не спостерігалося ніяких патологій. Взятий після смерті аналіз на коронавірус дав негативний результат. В даний час лікарі очікують результатів розтину, щоб визначити причину смерті. Джерела видання підтвердили, що медзаклад поінформувало іспанське і європейське агентства з лікарських засобів.

Поділитись