В ЄС заявили про провал санкцій проти Росії

В ЄС заявили про провал санкцій проти Росії

Політика санкцій проти Росії повністю провалилася, а також завдала шкоди Німеччині, заявив офіційний представник фракції «Альтернативи для Німеччини» в бундестазі з питань зовнішньої політики Армін-Паулюс Хампель.


Депутат «АДН» зазначив, що санкціями Німеччина відштовхнула Росію, в результаті чого Москва зайняла геополітичну позицію, далеку від інтересів Берліна і Європи в цілому. Антиросійські заходи при цьому не досягли заявлених цілей, вважає він.

Німецький уряд, як і в багатьох інших конфліктах, в яких воно бере участь, має визнати, що тут це участь ні до чого не привело. Списку санкцій політика провалилася, – наводить ЗМІ слова Хампеля в інтерв’ю німецькій редакції RT.

Депутат підкреслив, що вважає Росію «частиною європейського дому», тому стабільність і безпеку Європи можуть бути досягнуті тільки за участю Москви. Росія, за словами Хампель, є найбільшим сусідом Німеччини на сході. Берліну варто вибудовувати хороші відносини з Росією, так як вона є найважливішою світовою державою, додав він.

Раніше Армін-Паулус Хампель закликав уряд Німеччини передати властям Росії відомості щодо інциденту з опозиційним політиком Олексієм Навальним. Перед цим депутат бундестагу Антон Фрізен від партії «Альтернатива для Німеччини» заявив, що канцлер Ангела Меркель має незначний інтерес до розслідування справи Олексія Навального, яке було використано для загострення відносин між Москвою і Берліном.

Поділитись