В Єревані мітингувальники прибули на головну площу країни

В Єревані мітингувальники прибули на головну площу країни

Протестувальники, які вимагають відставки прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна покинули територію біля будівлі парламенту і прибутку на головну площу Єревана.


Група мітингувальників пройшла по центральній вулиці Єревана від будівлі парламенту до головної площі міста, де приєдналася до іншої групи протестуючих. В даний час обстановка на місці проведення акції протесту спокійна. У Будинку уряду, в декількох сотнях метрів від мітингувальників, виставлено оточенняє

Акції опозиції проходять в Єревані, їх учасники вимагають відставки Пашиняна через те, що він підписав угоду про припинення вогню в Карабасі. Опозиційні сили, що вимагають догляду глави кабміну, висунули на пост прем’єра колишнього керівника уряду країни Вазгена Манукяна. У вівторок опозиціонери оточили будівлю уряду.

В кінці вересня в Нагірному Карабаху поновились бойові дії, які стали продовженням багаторічного конфлікту і призвели до жертв серед мирного населення. Сторони зробили кілька спроб укласти перемир’я, але успішним виявилося тристоронню угоду, досягнуту в ніч на 10 листопада. За посередництва Москви Азербайджан і Вірменія домовилися повністю припинити вогонь і обмінятися полоненими й тілами загиблих. Єреван також передав Баку Кельбаджарський, Лачинський і Агдамський райони. Крім того, в регіоні розмістилися російські миротворці.

Поділитись