Пашинян заявив про готовність піти у відставку

Пашинян заявив про готовність піти у відставку

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про готовність піти у відставку «за рішенням народу».

Про це він написав у Facebook.

Однак, за словами глави держави, опозиція також не заслужила підтримки народу, не дивлячись на величезні фінансові та медіаресурси. І єдиним способом вирішити політичну кризу в країні будуть позачергові парламентські вибори. «Готовий продовжити керівництво Республіки Вірменія в ці непрості часи в разі відновлення довіри народу», – заявив він.

Пашинян запропонував провести вибори в 2021 році, але не назвав точних термінів і закликав «усі зацікавлені сили» до обговорення питання.

Протести в Вірменії із закликом до Пашіняну піти у відставку почалися після підписання мирної угоди щодо Нагірного Карабаху в ніч на 10 листопада. Тисячі мітингувальників регулярно збираються у будівлі уряду, перекривають дороги урядовому кортежу і не пускають прем’єра на кладовище.

Вірмени вважають несправедливими умови тристоронніх угод між Єреваном, Баку і Москвою про припинення боїв у Карабасі, за якими Азербайджан отримав контроль над трьома районами невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) і залишив за собою зайняті позиції. Протестувальників підтримують відомі державні діячі, в тому числі колишні глави спецслужб.

Поділитись