В Алмати затримали понад 2400 учасників мародерства з початку АТО

В Алмати затримали понад 2400 учасників мародерства з початку АТО

З початку антитерористичної операції (АТО) в Алмати затримано понад 2400 учасників незаконних акцій та мародерств, повідомив інформаційний центр комендатури міста у суботу, 15 січня.

«Усього затримано 2402 учасники незаконних акцій, мародерств та інших злочинів. Вилучено 79 одиниць вогнепальної зброї та 3976 боєприпасів», – повідомили у відомстві.

Минулої доби до комендатури надійшло 93 сигнали від громадян, які вимагали оперативного реагування, всі вони відпрацьовані.

14 січня президент республіки Касим-Жомарт Токаєв повідомив про затримання майже 2 тис. осіб під час заворушень та дії режиму надзвичайного стану у Казахстані. Особи, які вчинили серйозні злочини, будуть покарані відповідно до закону. За іншими особами встановити рівень провини доручено Генпрокуратурі.

Раніше, 12 січня, Токаєв доручив уряду та місцевій владі відновити зруйновані під час заворушень будівлі в Алмати за вісім місяців. Про це він заявив у ході наради оперативного штабу.

2 січня у Казахстані розпочалися акції протесту через зростання цін на скраплений газ. У деяких містах мітинги переросли у заворушення. Особливо ситуація загострилася у найбільшому місті країни – Алмати. Протестувальники, серед яких, за даними влади, виявилися екстремісти, увірвалися до будівлі адміністрації, підпалили будівлю прокуратури, офіс правлячої партії та захопили президентську резиденцію. У ході заворушень у Казахстані загинуло 17 силовиків, двоє з них були обезголовлені.

Поділитись