Узбекистан і Азербайджан створять інвестиційний фонд на суму понад 500 мільйонів доларів

Узбекистан і Азербайджан створять інвестиційний фонд на суму понад 500 мільйонів доларів

Узбекистан та Азербайджан мають намір створити інвестиційний фонд для реалізації спільних проектів на суму понад 500 млн. доларів.

Про це йшлося на засіданні спільної міжурядової комісії, повідомляє прес-служба міністерства інвестицій та зовнішньої торгівлі, передає Kabar.

“Ми домовилися в тижневий термін прийняти спільну дорожню карту, націлену на якнайшвидше створення фонду”, – сказав співголова комісії, заступник прем’єр-міністра Узбекистану, голова МІЗТ Жамшид Ходжаєв.

Співголова МПК, міністр економіки Азербайджану Микола Джаббаров також вважає, що інвестиційна співпраця двох країн має бути активізована. “У цьому аспекті створення та діяльність спільного інвестиційного фонду може бути гарним інструментом, який може і повинен допомагати інвесторам з обох країн”, – зазначив він.

Глава Мінекономіки Азербайджану серед перспективних напрямів взаємодії виділив енергетичну сферу. Він нагадав, що на початку липня «Узбекнафтогаз» та азербайджанська нафтова компанія SOCAR підписали дорожню карту щодо співробітництва у спільній розробці нафтових родовищ в обох країнах, а також проектів із відновлюваної енергетики та цифровізації.

Нагадаємо, що в червні в рамках візиту до Узбекистану президента Азербайджану Ільхама Алієва сторони підписали солідний пакет документів на суму понад 500 млн доларів у нафтогазовій, хімічній та текстильній галузях, а також аграрному секторі.

Поділитись