Українського режисера затримали в Італії на вимогу Росії

Українського режисера затримали в Італії на вимогу Росії

Українського театрального режисера Євгена Лавренчука затримали в Італії на запит Росії про його екстрадицію до РФ, повідомив представник МЗС України Олег Ніколенко.

«Генеральне консульство України в Неаполі надає консульську допомогу українському громадянину Євгену Лавренчуку, якого 17 грудня було затримано в Італії на запит Російської Федерації. Суд Неаполя обрав українцю запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на період розгляду російського екстрадиційного запиту.

За сприяння генерального представництва громадянину було надано адвоката. Наразі консули та адвокат взаємодіють з італійськими правоохоронцями для з’ясування всіх причин затримання Євгена Лавренчука та захисту його законних інтересів. 31 грудня нашого громадянина відвідав консул. Умови його утримання під вартою прийнятні, стан здоров’я задовільний», – наголосив Ніколенко.

За наявними даними, його затримали за заявою Москви, Лавренчук, перебуваючи 8 років тому в Росії, вчинив фінансове правопорушення. Італія з’ясовує деталі із РФ.

Поділитись