Українським біженцям все складніше знайти житло у Великобританії

Українським біженцям все складніше знайти житло у Великобританії

Українські біженці у Великій Британії поскаржилися на тяжке становище та численні труднощі, з якими їм доводиться стикатися, пише The Guardian.


Зокрема, як стверджується в публікації, пошук житла для багатьох з них перетворюється на «порочне коло», оскільки вони не можуть платити великі депозити і не мають досвіду спілкування з орендодавцями або пошуком добровільного поручителя.

«Є українці, які мають гроші, щоб щомісяця платити за квартиру, але їх просять сплатити депозит від шести до 12 місяців наперед. Це великі гроші, тому не багато українців можуть собі це дозволити», – наводить видання слова біженки з Києва Ольги Плющ.

«Наразі склалася дуже невизначена ситуація. Багато родин перебувають у дуже важкому становищі», – поскаржилася вона.

Сама Плющ зіткнулася із житловою дилемою, бо її спонсор їде з Лондона. Її 12-річна дочка має місце в школі в Лондоні, але вона не змогла отримати місце в освітній установі в місті, куди переїжджає господар її житла.

Українка Ольга Апрямова розповіла, що при кожному перегляді квартири орендодавці кажуть їй, що житло в оренду біженцям не здадуть. Жінка також не може працювати за своєю професією – пластичний хірург. Для працевлаштування їй необхідно пройти численні екзамени та курси перепідготовки.

«Я не можу ні на кого ображатись. Я не маю на це сил. Я просто намагаюся вижити», – заявила вона.

За офіційною інформацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, за період з 24 лютого до 5 липня з України виїхало близько 8,8 млн осіб.

Поділитись