Український суд ухвалив рішення про затримання Поклонської

Український суд ухвалив рішення про затримання Поклонської

Київський апеляційний суд задовольнив клопотання про затримання колишнього прокурора Криму, а нині посла Росії в Кабо-Верді, Наталії Поклонської для обрання їй запобіжного заходу у справі про держзраду.

Про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

Раніше МЗС України заявило, що звернулося до керівництва Кабо-Верде з приводу «злочинної діяльності» Наталії Поклонської, яка розшукується Україною за державну зраду. У свою чергу, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова порадила Україні утриматися від погроз і не намагатися «екстрадувати» Поклонську з Африки.

У Київському апеляційному суді повідомили, що 6 грудня судовою палатою було задоволено скаргу прокурора на рішення Шевченківського районного суду, який 27 вересня відмовився задовольнити клопотання «про затримання підозрюваної громадянки П.».

За підсумками розгляду винесено нову постанову, якою прокуратурі дозволено затримати Поклонську «з метою її приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою».

У прес-службі суду також нагадали, що в Україні Наталія Поклонська підозрюється у скоєнні «дій, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади», у «зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України» та в держзраді.

Поділитись