Український портал публікував дані про аукціони на купівлю електроенергії з Росії та Білорусі

Український портал публікував дані про аукціони на купівлю електроенергії з Росії та Білорусі

Український портал ТСН опублікував статтю про аукціони, що відбулися, на купівлю електроенергії з Росії та Білорусі.

Матеріал викликав бурхливу реакцію читачів у коментарях, більшість яких вважає закупівлю палива у цих країн великою помилкою. Про це пише ЗМІ з посиланням на пост видання у Facebook.

Раніше компанії з України викупили доступну для імпорту електроенергію з Росії та Білорусії. Компанія “Укренерго” опублікувала дані аукціонів. Проведення аукціонів стало можливим, оскільки вже 31 жовтня термін дії заборони на закупівлю газу у цих країн, який встановила Національна комісія України, спливає.

Читачі порталу ТСН відкрито висловили своє незадоволення цією подією. Користувач Svet Lana Gladkova зазначила, що дефіцит палива не дивовижний, оскільки паралельно з ним в Україні спостерігається дефіцит мізків.

Читач з ніком Aleksandr Soroka пожартував, що не може розібратися, «зрада це чи перемога». Marina Ua запитала, куди зникає електроенергія, яку виробляє сама Україна. Користувач Валерій Волощук зізнався, що починає відчувати «іспанський сором».

Восени в Україні виник дефіцит енергоресурсів, необхідних для вироблення електроенергії. Це сталося через різке зростання цін на газ, а також брак вугілля, через що частина українських ТЕС не функціонує.

Поділитись