Колапс у лікарнях Британії: пацієнти цілодобово чекають ліжко в стаціонарах

Колапс у лікарнях Британії: пацієнти цілодобово чекають ліжко в стаціонарах

У британських лікарнях пацієнти чекають мало не по 50 годин, поки з’являться ліжка в стаціонарі, пише The Independent.

І це стосується як дорослих, так і дітей, в тому числі з ментальними проблемами. Зимовий криза для охорони здоров’я вже настала, констатує The Independent.

Видання поспілкувалося з пацієнтами різних англійських лікарень, і вони розповіли, що чекали більше 40 годин у відділенні, куди їх доставляла швидка допомога. При цьому співробітники лікарень відзначали, що це тепер звичайна справа.

Більш того, були випадки, коли пацієнти в кареті швидкої допомоги чекали по 13 годин, щоб потрапити в приймальне відділення.

В одній з лікарень підліток з серйозним ментальним розладом прочекав майже дві доби в приймальному відділенні – саме тому, що йому не вистачило ліжка у відділенні, яке займається такими розладами у дітей.

При цьому зазвичай такий ажіотаж настає тільки взимку, а в цьому році він на кілька місяців раніше. Зараз вже 91% всіх лікарняних ліжок в Англії зайняті, при тому, що граничним значенням вважається 85%.

Британські лікарі відзначають, що майбутня зима буде важким випробуванням для всієї системи. І вони задаються питанням, чи зможе вона впоратися. Вони закликають британський уряд усвідомити потенційну кризу і підтримати систему охорони здоров’я.

«Майже кожен день вони чекають ліжко більше 40 годин. Це небезпечно. Ми не можемо надати задовільну допомогу нашим пацієнтам.

У нас вже кілька років нездорова завантаженість, і ми на межі колапсу», – наводить автор статті свідоцтво одного з лікарів.

При цьому керівні співробітники лікарень відзначають, що скорочення тривалості очікування госпіталізації, безпеку пацієнтів і благополуччя лікарів входять в число їх пріоритетів. Там відзначили, що додадуть ліжка в лікарні, але в цілому, за їхньою оцінкою, кількість звернень зросла на 6% в порівнянні з тим же періодом 2019 року, пише The Independent.

Поділитись