Українські пілоти пройдуть навчання на винищувачах F-16 наступного літа

Українські пілоти пройдуть навчання на винищувачах F-16 наступного літа

Перша група українських пілотів завершить навчання на винищувачах F-16 не раніше наступного літа.

Про це повідомляє Washington Post.

Видання з посиланням на неназваних українських посадовців пише, що велика тривалість підготовки пов’язана з її комплексним характером та обережністю американських військових, які хочуть бути певними у готовності українців керувати F-16.

Повідомляється, що навіть ті пілоти, які вільно володіють англійською, спочатку повинні будуть пройти чотиримісячні мовні курси у Великій Британії, де їх ознайомлять з спеціальною термінологією.

Це навчання відбуватиметься разом із наземним персоналом, хоча від останнього досконалого знання англійської не вимагатимуть.

Таким чином бойова підготовка, яка триватиме орієнтовно пів року, відкладається на січень, повідомили українські чиновники. Друга група буде готова через шість місяців або приблизно наприкінці наступного року.

«Ще 20 українських пілотів готові пройти навчання англійською мовою, повідомили представники США, додавши, що більшість найкращих українських пілотів, як очікується, залишаться в Україні, де вони здійснюють вильоти на літаках радянської розробки та стріляють французькими ракетами SCALP і британськими Storm Shadow», — пише WP.

Поділитись