Українська армія втратила лише 5 танків Leopard 2 за час контрнаступу – Forbes

Українська армія втратила лише 5 танків Leopard 2 за час контрнаступу – Forbes

Усі втрати «Леопарда-2» відбулися в квадраті площею близько 65 кв. км, що обмежений Малою Токмачкою на півночі і Роботиним на півдні.

Про це пише американське видання Forbes.

За 13 тижнів після початку довгоочікуваного контрнаступу на кількох напрямках на півдні та сході України українська армія втратила лише п’ять із 71 танка Leopard 2. Окрім того, ще як мінімум 10 таких танків зазнали пошкоджень і перебувають на ремонті у Польщі та Німеччині. Далі техніку повертають на фронт.

«Навіть найбільш пошкоджену техніку відновлюють та відправляють у ремонт», – пояснив український військовий Олександр Солонько. «Можна замінити шматок металу, нехай він і дорогий, але людське життя не відновити».

У виданні зазначають, що цілком можливо, що майже кожен член екіпажу п’яти знищених танків – а загалом це 20 осіб – встиг покинути свою машину до того, як вона згоріла або вибухнула.

Консорціум країн НАТО, включаючи Канаду, Данію, Німеччину, Нідерланди, Норвегію, Польщу, Португалію, Іспанію та Швецію, разом зобов’язався передати Україні 10 Strv 122 (шведсько-модифіковані Leopard 2A5), 21 Leopard 2A6 та 74 Leopard.

Всі ці танки, крім 14 А4, вже прибули на передову.

Поділитись