Україна збирається брати участь у військових місіях в Іраку і Афганістані

Україна збирається брати участь у військових місіях в Іраку і Афганістані

Україна збирається підтримувати зусилля військ коаліції на чолі з США в Афганістані, а також брати участь в тренуваннях НАТО і надавати дипломатичну допомогу в мирному врегулюванні конфлікту в цій країні.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства оборони в Facebook. Глава відомства Андрій Загороднюк зробив подібну заяву на засіданні Північноатлантичної ради НАТО на рівні міністрів оборони держав – контрибуторів тренувально-дорадчої місії НАТО «Рішуча підтримка» в Афганістані, що проходив в Брюсселі.

За його словами, сильні і самодостатні сили національної безпеки і оборони республіки є важливим елементом в досягненні дипломатичного успіху в Афганістані. Україна має намір підтримувати зусилля коаліційних військ в мирному врегулюванні конфлікту в країні дипломатичним шляхом.

У Брюсселі Загороднюк також підтвердив і намір України брати участь в тренувальній операції НАТО в Іраку.

“Ми чітко заявили, що ми будемо брати участь. Ймовірність украй висока. Всі країни, які мають до цього відношення, вони також це підтримують. Для нас це важливо, тому що ми стратегічно зацікавлені в збільшенні своєї участі в програмах НАТО. Це і наш досвід, і нам досвід, всім від цього користь”, – підкреслив глава українського військового відомства.

У 2019 Київ затвердив зміни в конституції, закріпивши в ній курс країни на вступ до ЄС і НАТО.

Поділитись