Україна заявила, що чекає “рок-н-ролу” у відносинах зі США при Байдені

Україна заявила, що чекає “рок-н-ролу” у відносинах зі США при Байдені

Україна очікує динамічних і драйвових відносин з США при адміністрації обраного президента Джо Байдена, а основними векторами співробітництва будуть безпеку, реформи і економіка, заявив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.


“Ми очікуємо рок-н-ролу. Ми хочемо дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Америка і Україна є стратегічними партнерами. Це офіційно і фактично так. Тому нам потрібно додавати ще більше звуку до цієї пісні стратегічного партнерства. У нас є безпека . Це стовідсотковий пріоритет. у нас є трансформація України. Це те, де США можуть нам серйозно допомогти в зміцненні країни зсередини”, – сказав Кулеба в інтерв’ю сайту ТСН.ua у відповідь на питання, чого Україна чекає від адміністрації Байдена.

За його словами, також Київ очікує розвитку відносин в економічній сфері – це інвестиції в Україну і торгівля на світових ринках. Міністр додав, що в Києві були б задоволені, якби була відновлена ​​посада спецпредставника держдепу по Україні, але зазначив, що “життя покаже”.

“Рішення буде приймати нова адміністрація (президента – ред.) США. Я хочу наголосити на іншому. Для мене дуже важливо, щоб Україна в Америці займався не тільки спецпредставник. А щоб вся державна машина США усвідомлювала, що Україна – це надважливий партнер в Європі. І для цього треба, щоб у держдепі, в Міноборони, Мінфіні, конгресі – всюди були прихильники України, які допомагали нам розвивати ці відносини. А буде конкретна посада або не буде – це вже другорядне питання”, – сказав Кулеба.

Поділитись