Україна розкрила подробиці про сертифікацію «Північного потоку — 2»

Україна розкрила подробиці про сертифікацію «Північного потоку — 2»

Голова компанії “Оператор ГТС України” Сергій Макогон розповів про процес сертифікації газопроводу “Північний потік – 2” в Україні. Рішення про участь у ній ухвалять до 14 листопада.

Все залежить від реакції енергетичного регулятора Bundesnetzagentur. Такою інформацією Макогон поділився, відповідаючи на запитання одного із користувачів соціальної мережі Facebook.

«Рішення (за участю „Оператора ГТС України“) очікується наступного тижня (до 14 листопада. – прим. ред.)», – написав коментар український чиновник.

Компанія «Оператор ГТС України» зголосилася взяти участь у сертифікації оператора «Північного потоку — 2» (Nord Stream 2 AG) наприкінці жовтня. Цей газопровід простягнувся від берегів Росії через Балтійське море до Німеччини. Він складається з двох ліній, якими за рік можна транспортувати до 55 мільярдів кубометрів газу.

Будівництво проекту завершили у вересні. Олексій Міллер раніше повідомляв, що запустити паливо по ньому планують уже цього року із початком опалювального сезону. Наразі Nord Stream 2 AG сертифікують. Процес складається із двох етапів: розробка проекту рішення Німеччиною та його оцінка комісією в ЄС.

Поділитись