Прем’єр Баварії закликав скоріше запустити “Північний потік – 2” перед “холодною зимою”

Прем’єр Баварії закликав скоріше запустити “Північний потік – 2” перед “холодною зимою”

Прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер закликав якнайшвидше ввести в експлуатацію газопровід “Північний потік – 2”, який, на його думку, став би основою стабільного постачання газу до Німеччини.

Про це він заявив в опублікованому в неділю інтерв’ю медіагрупі Funke.

“Необхідна розумна стратегія забезпечення енергопостачання. Для цього доцільно незабаром запустити трубопровід “Північний потік – 2″, щоб упорядкувати ціни на газ”, – вважає Зьодер. “Ми не можемо, не роблячи жодних дій, спостерігати за тим, як вартість підвищується перед холодною зимою”, – зазначив він. Прем’єр Баварії підкреслив, що “люди очікують на швидке рішення”.

“Ми виходимо з вугільної, атомної енергетики, у нас все більше не вистачає ресурсів, зростають ціни і підвищується потреба в електроенергії у світлі цифровізації та електромобільності. У зв’язку з цим нам потрібні газові електростанції”, – заявив Зедер. “Північний потік – 2″ був би просто надійною основою стабільного отримання газу в Німеччині”, – підсумував він.

Будівництво “Північного потоку – 2” повністю завершилося 10 вересня. Щоб розпочати прокачування газу, оператору проекту потрібно було надати до Гірського управління міста Штральзунд сертифікати щодо відповідності технічним нормам. Також потрібно отримати реєстрацію як незалежний транспортний оператор, Федеральне мережеве агентство має опублікувати проект рішення до 8 січня 2022 року. Дане відомство не може заборонити комерційне прокачування газу, але якщо воно почнеться до отримання реєстрації, то на оператора буде накладено штраф. Така реєстрація потрібна для відповідності нормам Газової директиви ЄС.

Поділитись