Україна розглядає можливість відновлення запасів ядерної зброї – BILD

Україна розглядає можливість відновлення запасів ядерної зброї – BILD

Аналітик видання BILD Юліан Рьопке пише, що заява президента України Володимира Зеленського кандидату в президенти США Дональду Трампу про «або в України буде ядерна зброя, або Північноатлантичний Альянс» стала «ударом» і «шоком» для західних журналістів.

Пишуть, що кілька місяців тому високопоставлений український чиновник заявив BILD, що Україна не змириться з другим походом ЗС рф на Київ. У цьому разі буде відновлено український ядерний арсенал, від якого країна добровільно відмовилася в 1990-ті.

«У нас є матеріали, у нас є знання. Якщо буде наказ, нам знадобиться всього кілька тижнів, щоб отримати першу бомбу», — попередив цей український чиновник, який займається поставками зброї.

За його словами, йдеться в матеріалі, Заходу слід «менше думати про червоні лінії росії і набагато більше про наші червоні лінії».

В Офісі Президента спростували гучну заяву видання Bild про ядерну зброю.

«Вже давно можна сплутати, де слова Рьопке (автор матеріалу ред.), а де заяви пропагандистів РФ. І ті, і ті «вкидають в інформаційний простір однакові дурниці», — радник президента Литвин в коментарі ЗМІ.

Також на матеріал Bild відреагував керівник ЦПД РНБО Коваленко:

«Будь-які фантазії західних журналістів про українську ядерну зброю є вигадками».

Поділитись