Bild: у Німеччині до зими відкриють громадські пункти обігріву

Bild: у Німеччині до зими відкриють громадські пункти обігріву

Деякі міста Німеччини планують у холодну пору року відкрити спеціальні громадські місця, де можна буде зігрітися тим, хто під час кризи не впорається зі зростанням цін на комунальні послуги, пише газета Bild am Sonntag.

Серед населених пунктів, хто вже вирішив організувати такі нічліжки, — Людвігсхавен.

У цьому місті збираються використовувати критий спортивний центр, який нещодавно використовувався як центр з вакцинації від коронавірусу. Окрім Людвігсхавена, плани організувати опалювальні приміщення є у влади Нойштадта, Франкенталя та Ландау.

Керівництво Німеччини вже зверталося до місцевого населення з проханням економити електрику, щоб країна змогла якнайшвидше заповнити газові сховища до майбутньої зими. Поки що ФРН сильно залежить від російського газу, проте поставки поступово скорочуються. Наразі газові сховища Німеччини заповнені на 63%.

Раніше стало відомо, що найбільший у світі хімічний комплекс BASF може закритися через нестачу російського газу в Німеччині. Такий варіант допустило керівництво концерну. Саме хімічні підприємства, порівняно з іншими, найбільше залежать від газу. Приблизно 60% газу, що споживається BASF, використовується для виробництва електроенергії та пари, а інші обсяги стають сировиною для виробництва хімічної продукції, включаючи аміак та ацетилен.

Поділитись