Україна планує розпочати переговори з Москвою до кінця року

Україна планує розпочати переговори з Москвою до кінця року

У червні, під час секретної поїздки в Україну директора ЦРУ Вільяма Бернса, українські офіційні особи представили йому амбітний план — повернути окуповані росією територією та розпочати переговори з Москвою до кінця року.

Про це пише The Washington Post з посиланням на джерела.

Поїздка Бернса, про яку раніше не було відомо, включала зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та керівництвом розвідки України.
Вона сталася у момент, коли українські сили розпочали контрнаступ, але ще не розгорнули більшу частину своїх штурмових бригад, навчених та оснащених Заходом.

За словами одного з чиновників, метою візиту було «підтвердити готовність» адміністрації Байдена і надалі надавати розвіддані, щоб допомогти Україні захистити себе.

За даними видання, приватно військові чиновники в Києві висловили впевненість, що Україні до осені вдасться повернути собі значні території; перемістити артилерію та ракетні комплекси до кордону окупованого росією Криму; просунутися далі на схід України; і лише після цього розглядати можливість початку переговорів із Москвою.

«росія піде на переговори лише якщо відчує загрозу», — заявив неназваний український високопосадовець.

В ідеальному для Києва сценарії українські збройні сили матимуть важелі впливу на росію, розмістивши війська та потужне озброєння на кордоні з Кримом. Анексований півострів у цьому випадку фактично виконуватиме роль заручника.
Київ буде готовий відмовитися від ведення бойових дій у Криму, але натомість вимагатиме, щоб росія сприйняла будь-які гарантії безпеки, які Україна може отримати від Заходу.

Поділитись