Україна планує повністю відмовитися від російської енергетики

Україна планує повністю відмовитися від російської енергетики

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що до 2023 року українська система повинна повністю відмовитися від російської і білоруської електроенергії і стати частиною електромережі Європейського союзу.

Про це він розповів в ефірі «5 каналу».

За його словами, на сьогоднішній день стратегічним завданням України є проголошення незалежності від російської системи.

«Потрібно пройти технологічний шлях, потрібно привести свою систему у відповідність з європейськими стандартами. Мої колеги з міністерства енергетики рухаються цим шляхом. Наскільки мені відомо, це (2023 рік – прим. “Стрічки.Ру”) ранній термін, коли можна підготувати свою систему до переходу на роботу за європейськими стандартами », – сказав Кулеба.

Крім того він розповів, чому зараз Україна змушена купувати електрику з Росії: «Зараз фізично наша система з радянських часів приєднана до російської і білоруської електросистеми. Тому в критичних ситуаціях з точки зору забезпечення електроенергією відбуваються вимушені тимчасові закупівлі електроенергії у тих, до кого ти приєднаний».

Поділитись