Україна хоче бачити чіткий сигнал від США про членство в НАТО

Україна хоче бачити чіткий сигнал від США про членство в НАТО

Україні зараз важливо отримати чіткий сигнал від США щодо перспектив членства в НАТО, заявила заступник керівника офісу президента Зеленського Юлія Свириденко під час онлайн-дискусії з американськими і європейськими політиками і експертами.

Фрагменти виступу Свириденко призводить прес-служба офісу президента. Чиновник підкреслила, що Київ прагне підсилити військову співпрацю між США і Україною для «подальшого збільшення вартості будь-якої нової військової агресії».

«Ми повинні протистояти всім аспектам гібридної війни разом. Сюди входять кіберзагрози, протидія інформаційним атакам і системної пропаганди», – зазначила заступник керівника офісу президента України.

Нагадаємо, що раніше в лютому глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що членство в НАТО – питання вирішене, хоча по ряду причин країна поки не в альянсі.

Також в лютому Україна запропонувала НАТО використовувати для операцій альянсу повітряний простір в Сімферопольському районі польотної інформації, а також забезпечити безпеку в Чорному морі.

Поділитись