У верхівці уряду Німеччини панує хаос, – Джеймс Снелл

У верхівці уряду Німеччини панує хаос, – Джеймс Снелл

У верхівці уряду Німеччини панує хаос через те, що вона не справляється з українською кризою, заявив політолог Джеймс Снелл у статті для The Spectator.

Він зазначив, що міністр оборони Крістін Ламбрехт залишила свою посаду «після серії екстраординарних помилок».

Німецька влада настільки недооцінила загрозу початку конфлікту, що глава розвідки країни опинився в пастці в Україні, коли почалися бойові дії, і його довелося евакуювати спецназом, а глава служби кібербезпеки Німеччини мав настільки тісні зв’язки з Росією, що його довелося звільнити, стверджує Снелл.

Він додав, що як мінімум один російський шпигун посідав чільне місце у німецькому оборонному істеблішменті. Коли Британія вирішила поставити Києву танки Challenger 2 Берлін неохоче погодився на постачання танків Leopard. Однак Бундесвер попередив, що з урахуванням доставки та навчання екіпажів танки прибудуть на фронт не раніше за весну.

Снелл розкритикував канцлера Олафа Шольца за нерішучість і заявив, що якщо він не змінить курс, у небезпеці виявиться його політичне життя – багато хто в країні хоче бачити канцлером главу МЗС Анналену Бербок.

Поділитись