У Великобританії через новий штам коронавірусу є інтерес до бустерної дози вакцини

У Великобританії через новий штам коронавірусу є інтерес до бустерної дози вакцини

Поява нового штаму коронавірусу “омікрон” спровокувало масовий інтерес британців до отримання бустерної дози вакцини від COVID-19.

У зв’язку з тим, що більшість людей хочуть встигнути зробити щеплення до різдвяних свят, медики фізично не впораються з напливом бажаючих.

На тлі появи нового, «омікрон» – штаму коронавірусу та зростання захворюваності COVID-19 у Великій Британії, багато британців вирішили зробити додаткові щеплення. Масла у вогонь підлило дозвіл влади країни на бустерні дози для людей віком 30-39 років (раніше вони робилися лише тим, хто старший за 40 років).

Все це призвело до появи багатогодинних черг до пунктів вакцинації та нестачі медсестер, які роблять щеплення. Крім того, сайт Національної служби охорони здоров’я (NHS) не витримує навантаження через наплив бажаючих зареєструватися на вакцинацію та постійно збоїть.

Влада прийняла рішення виділити на допомогу медикам військовослужбовців, які допоможуть робити щеплення та спостерігати за людьми після вакцинації, оскільки після введення препарату Moderna пацієнт має не менше 15 хвилин перебувати під наглядом фахівців.

Міністр охорони здоров’я Великобританії Саджид Джавід закликав усіх громадян зробити бустерні щеплення від коронавірусу та пообіцяв, що найближчим часом кількість центрів вакцинації буде збільшено, більшість із них працюватиме по 12 годин без перерви, а деякі – цілодобово.

– Нам потрібно буде досягти такого темпу та кількості щоденних бустерних доз, що перевершить усе, що ми робили раніше. Але у мене немає жодних сумнівів у тому, що ми зможемо це зробити – у нас є люди, у нас є ентузіазм, у нас є фундаментальний оптимізм і ми отримали досвід з останніх 18 місяців, – наводить слова британського прем’єра Бориса Джонсона Sky News.

Очікується, що найближчим часом «омікрон» стане домінуючим штамом коронавірусу у Великій Британії.

Поділитись